Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sagan om ringen, Harry Potter och Tordyveln

 Jag läste Sagan om ringen triologin som vuxen men min bror läste den som ung och kan den utantill, det kan inte jag men jag gillade den. Jag har under åren många gånger känt mig som Gollum och strykt omkring längst väggarna i försök att inte synas. Men det är inte det som är intressant här utan att boken har påverkat så många på samma sätt som Harry Potter.

 

Vilken tur att Harry Potter kom och hjälpte så många unga att få bli lite sagoströsslade i en så hård värld. Jag tror Harry Potter har räddat många unga. För mig var det Maria Gripes böcker och Tordyveln flyger i skymningen som gav mig magi. Även idag tycker jag om böcker som pendlar mellan verklighet och magi och Marie Hermansons Världdjuret är en favorit. När jag läste Sagan om ringen så var jag så inne i boken att jag sjukskrev mig i tre dagar och bara läste och läste. Så uppslukad skulle jag vilja bli igen.

 

Många brukar tipsa mig om Bulgakovs Mästaren och Margerita men den är lite för tung för mig. Selma Lagerlöf passar mig bättre. Den senaste jag läst som hamnar i magifacket är Miniatyrmakaren av Jessie Burton, den drogs jag in i. Den var tänkt som en bokcirkelbok men deltagarna var inte alls intresserade eller tagna av boken och inte särskilt intresserade av böcker överhuvudtaget så vi slutade efter en gång. Lite snopet. 

 

Jag måste erkänna att jag helst köper böckerna jag läser för jag böjer dem och är rätt ovarsam med dem så det blir inte att jag går till biblioteket så mycket som jag skulle vilja. Men i bokhandlarna är det ju det som är inne som råder och det känns lite trist. Ska nu försöka hitta en magisk bok, som inte är en direkt fantasy och återkommer när jag hittat den!

 

Onsdagen den 20 september 2017 kl. 10:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

The distinguesed citizen och Mord och inga visor

Den här helgen har jag sett en bra film och fått ytterligare en bra rekommenderad. Jag trodde till min fasa att jag inte kunde uppskatta nya filmer längre, att jag stelnat till.

The Distiguesed Citizen heter denna spansk-argentiska film och den handlar om en fiktiv nobelpristagarae i litteratur som genom ett misstag hamnar i sin barndoms stad i Argentina, en stad han inte besökt på 40 år. Mer ska jag inte avslöja. Sen blev jag tipsad om The Square som jag ska se så fort jag kan.

Jag är egentligen rätt kräsen men ser hellre riktigt "skräp" som romantiska komedier än jag ser halvdåliga eller mycket pretentiösa filmer. Min favorit just nu är Mord och inga visor som går på TV4. Lite lagom småfjantigt och inte alls bloddrypande.

För många år sedan lär jag ha lyckats med stordådet att gråta till Conan barbaren så jag är mycket känslig och blundar eller lämnar filmen om den är för läskig.

Annars är jag mest intresserad av musik i nästan alla genrer och just nu lyssnar jag mest på klassisk musik. Eric Schülds radioprogram kl 11 i P2 på söndagarna är en lisa för själen. 

Det var nog allt just nu! 

 

 

 

 

Tisdagen den 19 september 2017 kl. 23:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Detta är ett försök att återfå lusten till konsten som blivit så allvarlig och prestationstyngd i mitt liv

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.